Süper Güvercin - Esther Gerritsen / Yorum


Bonnie, 12 yaşında bir çocuktur. Yaşıtlarıyla arasında bazı farklar olduğunu ilk anda anlamak mümkün. Sorunlu bir ergenlik geçiren Bonnie, bir güvercine dönüştüğünü ve insanlara yardım ettiğini iddia etmeye başlar. Bonnie'nin oldukça geç anne baba olan ebeveynleri bu konuda Bonnie ile pek ilgili değiller. Bununla ilgili nasıl bu kadar rahat olabildiler hiç anlam veremedim :)

Bonnie, çevresiyle ilişki kuramayan, sadece Ine ve Manuel isimli iki arkadaşıyla bana göre sorunlu bir arkadaşlık yaşayan biri. Ine, Bonnie'ye göre oldukça güzel kendisiyle neden arkadaşlık kurduğunu sorguluyor. Manuel'de tipik bir erkek ergen. Bonnie ile arasında acayip bir ilişki var. Zaten olaylar Ine ve Manuel sebebiyle doruk noktaya çıkıyor.

Biraz da hayal dünyasında yaşayan, kendisini farklı şekillerde ifade etmeye çalışan bir çocuğun kendi diliyle yazılmış hikayesini okuyacaksınız. Sonu oldukça gizemli. Aklımda sorularla bitti ve ben daha uzun olsaydı da olurdu diye düşündüm.

Süper Güvercin'de çeviriden kaynaklı bazı kelimelerdeki ek fazlalığı dikkatimi çekti. Bunlar düzeltilebilirse çok daha akıcı olabileceğini düşünüyorum. Zaten okurken de sade bir dili olduğunu göreceksiniz. 

ARKA KAPAK

Kim olduğunuzu ilk ne zaman anladınız?

Büyümek hepimiz için çok zordu. Ancak Bonnie için büyürken normal davranmak zorunda olmak daha da zor!

Özel bir yeteneğiniz olsa ve herkesin bunu göremeyecek kadar kör olduğunu anlasanız, ne yapardınız?

On iki yaşındaki Bonnienin dilinden yetişkinlerin dünyasında bir Süper Güvercin olmanın zorluğunu okurken, içinizdeki çocuğu ne zaman dinlemekten vazgeçtiğinizi fark edeceksiniz...
(Tanıtım Bülteninden)

0 yorum:

Yorum Gönder