Sürgün - Rashelle Workman / Yorum


Adını aşk tanrısından almış olan Venüs, Kelari isimli bir gezegende yaşayan bir prensestir. Dönüşüm geçirerek Kelvieri olmaktadırlar. Kelvieri olmak ölümsüz olmak demektir ve fiziksel olarak da değişimler yaşamaktadırlar.

Duygusal olmayan Venüs, krallıklarının geleceği için Palmo ile krallıkları birleştirmek üzere verdikleri söze sadıktır. Onunla evlenecek ve halkının geleceğini ön planda tutacaktır. Kardeşinin aksine aşka ve aşkın gerekli olduğuna inanmamaktadır. Doğum gününde Kelvieri dönüşümü için gerekli çizmeleri aldığı hediyelerin en güzelidir. Uzun zamandır beklediği an gelmiştir ve ölümsüzlüğüne kavuşup, prenseslere yaraşır şekilde yaşamaya devam edecektir.

Venüs'e kurulan tuzak sonucu tanrılar Venüs'ün bir katil ve vatan haini olduğuna inanırlar ve onu dünyaya yollarlar. Dönüşümünü tamamlamayan Venüs için dünyanın havası zehirlidir. Bir hafta içinde dönüşümünü tamamlaması gerekmektedir. Zaren, Venüs'ün Formytian'ıdır yani kişisel koruması. Aralarında farklı bir ilişki var acabalardan biri de bu ikili hakkında.

Zaren, farklı bir şey olduğunu anlayıp dünyaya gönderilen Venüs'ü takip eder. Tanrılarla görüşüp onun affedilmesini sağlamaya çalışır. Ancak tanrıların bir şartı vardır. Venüs dünyada Michael'ı bulacak ve onun ruh eşini bulmasını sağlayacaktır. Gerçek aşkı bulmasını sağlamak için önünde sadece 7 gün vardır ve sonrası Venüs için sadece ölmek demektir.

Venüs'ün dünyaya geldikten sonraki duygusal değişimleri bazı bölümlerde sinirimi bozsa da güzeldi. Michael'ın sır dolu hayatı umarım 2. romanda açığa çıkar. Zaren'ın duyguları ve Venüs'ün Michael/Zaren ikilisi ile akıbeti için sonraki kitabı merakla bekliyor olacağım. Dervinias'ın yapmaya çalıştığı Düzen ile ilgili neler olacak gibi sorular var aklımda.

Değerlendirme yaptığımda özellikle ortalardan itibaren artan tempo hoşuma gitti. Karakterler ve konu pekişti, bazı şeyler netleşti. Netleşmeyen kısımlar ile ilgili merak içindeyim. Benim için romanın tek olumsuz yönü tamlama ve ikilemeleri bölen virgüldü. Bunun birçok örneğini görmek sürekli düzeltme yapmama neden oldu. Yanlış kelime kullanımı da birkaç yerde dikkatimi çekti ama ikilemeler gibi aşırı dikkat çekici değildi.

0 yorum:

Yorum Gönder