Ölüm Oyunu - Koushun Takami / Yazar Hakkında ve Çekiliş


Cuma günü yorumum burda olacak ama dolu bir kitap olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Şimdi sizlere yazar hakkında bilgiler aktaracağım. 

Yazar Hakkında

Koushun Takami, 1969 yılında Osaka yakınlarındaki Amagasaki'de doğdu ve şu anda yaşamakta olduğu Şikoku Adası'nın Kagava ilinde büyüdü. Osaka Üniversitesi'nden edebiyat diplomasıyla mezun olduktan sonra Nihon Üniversitesi'nin sosyal bilimler uzaktan eğitim programından ayrıldı. 1991-1996 yılları arasında vilayet haberleri veren Şikoku Şimbun'da çalıştı; politika, polis raporları ve ekonomi dahil olmak üzere çeşitli konularda haber yaptı. İngilizce eğitmenlik sertifikası vardır.

Haber ajansından ayrıldıktan sonra tamamladığı Ölüm Oyunu, juri üyeleri arasında çıkan anlaşmazlık yüzünden, büyük bir yayımcının sponsorluğunu yaptığı edebiyat yarışmasının son eleme aşamasında reddedildi. Fakat 1999'da Japonya'da yayımlanınca özellikle genç okuyucular tarafından beğenildi ve çok satanlar listesine girdi. Ölüm Oyunu, mangaya ve 2000 senesinde filme uyarlandı, İngilizce dahil olmak üzere on dile çevrildi. Yayımlandıktan on sene sonra başta Japonya olmak üzere pek çok ülkede kült olmuştur.

Takami, ikinci romanı üstünde çalışmaktadır.

ÇEKİLİŞ

a Rafflecopter giveaway


5 yorum:

  1. http://all-about-books-n-books.blogspot.com.tr/
    bu buloğu takip edemiyorum ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kubracim tamamlanan sart kadar hakka sahip oluyorsun. Belki arkadasin blogta bir hata olusmustur. Cekilis suresince arada dene istersen :)

      Sil
  2. katıldım . umutsukran22@gmail.com

    YanıtlaSil
  3. sonuçlar çıktımı acaba?

    YanıtlaSil
  4. @kübra aşağıdaki linkten sonuçlara ulaşabilirsin :)
    https://www.facebook.com/renklikalemlerblogtur/posts/658440454209303

    YanıtlaSil