RKBT 3. Gün: S.ktirgitli Aşklar - Funda Mentaloğlu / Yorum ve Çekiliş


Öncelikle yazarı ilginç bulduğumu yazmalıyım. İlginç bir roman okudum, son zamanlarda okuduklarımdan farklıydı. Eğlenceli bulduğum noktalar oldu. Kahkaha attığım bazı cümleler vardı. Kapağıyla ilgili bir şey söylemeye gerek yok. Yakın çevremden sonra artık izleyicileriminde anladığı üzere pembe benim rengim.

Yazar tecrübelerine dayanarak yazdığı, aşk, cinsellik ve hayata dair izler içeren bu romanda eğlenceli bir anlatım seçmiş. Zaman zaman uç noktalarda yazmaktan çekinmiyor. Bunu yaparken çoğu zaman argo bir dil kullanıyor. Sizi rahatsız edecek noktalar bulabilirsiniz fakat gülmek, eğlenmek için bir kitap arayışındaysanız bu kitap size göre.

Funda ressam ve sıradışı yaşamayı seviyor. Çeşitli ilişkiler yaşamış, ilişkilerinde görselliğe önem veriyor ve bunun kazığını fazlaca yediğini de belirtiyor. Romantik erkeklere tahammülü yok ve onları sahte buluyor. Aradığı bir tip var ancak sürekli hayal kırıklığı yaşıyor. Nerde bir ilginç olay varsa Funda'nın başına gelmiş :) Bu süreçte yaşadığı olumlu-olumsuz tecrübelerini, bu tecrübelerin kendisine neler kattığını yazmış. Hayatla ilgili samimi açıklamalar olduğunu düşünüyorum. Çok fazla bahsedip eğlencesini kaçırmak istemiyorum. Aklımda sorularla kitabın kapağını kapadım.

NOT: Vakti zamanında yazarın sevgilisi olan o zamanların yenisi, şimdilerin ünlü aktörü olan o kişiyi çok merak ettiğimi yazmadan geçemeyeceğim :)

NOT 2: Kitabın +18 olması gerektiğini düşünüyorum fakat nasıl çıkacağı konusunda bilgim yok. Ülkemizde bu 18 yaş olayı pek umursanmasa da daha dikkatli davranılması gerektiğine inanıyorum.

ARKA KAPAK

"İstanbullu bir kadın oturduğu yerden bütün dünyayı ayağa kaldırdı! İşte ben buna devrim derim!"

-The New York Times-

"Bu kitabı okumamış kadınlarla birlikte olmak istemeyeceksiniz!"

-The Guardian-

"Funda Mentaloğlu, zorlu bir konuyu ustalıkla anlatarak gerçek bir başarı yakalamış. Olağanüstü... Tek kelimeyle harika bir kitap!"

-The Wall Street Journal-

"Yeni çağ kadınlarının kutsal kitabı!"

-Washington Post-

Şaka lan şaka ne nüyorktayms'ı? N'apsın olm beni the gardiyan?

ÇEKİLİŞ

a Rafflecopter giveaway

0 yorum:

Yorum Gönder