Bursa Kitap Evi Otel/Restaurant


Bursa'nın gözbebeği olan Kitap Evi Otel artık biz bloggerlarında gözbebeği oldu. Evdeyiz yazılı bir tabela asılı kapılarında. Böyle olduktan sonra da içerideki sıcaklığı hissediyor insan girmeden önce. Eskiden kitabevi olan bu konak, otel şekline gelip aslını bozmadan ayakta kalan yapılardan. Tarihi ne varsa mahvedilen ülkemizde böyle yerlerin olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Otel'e geri dönecek olursak Restaurant'ta koca bir kütüphane var. İçinde yüzlerce kitap, sahaf kitaplarını sevenler bayılacak bu manzaraya :) Yeni ya da eski basım romanların bir kısmı yazarlarından imzalı. Benim gibi kitap aşığı biri için muhteşem bir şey bu.



Otel'de farklı konseptlerde 13 oda var. Odalar dışında restaurant, bahçe ve kış bahçesi olarak birbirinden güzel bölümleri var. Kışın şömine başında oturup kahveni iç, kitabını oku. Kışı zor bekliyorum bunu yapmak için çünkü ben keşfettiğimde bahar gelmişti :( Yazın bahçesinde otur, güzel hava, sessiz ortam, ağaçlar, yeşillikler, kaplumbağa bile var o bahçede. Huzur mu istiyorsun Bursa'ya geldin mi uğra. Bursa'da isen zaten orayı keşfettin mi bırakamazsın :)




Etkinlik sonrası boş olan 2 odayı gezdik. Hamamlı Oda ve Cumba Suit. Hamamlı Oda zeminin bir alt katı öyle çok aydınlık bir oda değil ama o hamamı gören odaya dönüp bakmaz bile :) Birde odaya ek küçük bir bölüm var. Ben o bölüme bayıldım. Yukarıdan gün ışığı geliyor ve süper bir koltuk var ayakları uzatıp orda dinlenmek ya da bir kitap okumak mükemmel olur diye düşündüm :)


Bu da Hamamlı Oda'nın şu bahsettiğim uzantısındaki koltuk. Her ne kadar bu fotoda dağılmış çıktıysam da henüz dağılmamıştım :)




Cumba Suit ferah mı ferah üst katlarda yer alıyor. Manzarası da muhteşem. Önünde surlar, karşıda Bursa manzarası, tarihi Ulucami ve Uludağ. Bu üçlü insanın ömrünü uzatır :) Bir Bursalı olarak söylüyorum. Kısa bir süre Bursa dışında yaşamıştım ve ilk zamanlar kapıdan çıktığımda sürekli bir Uludağ görme merakıyla etrafa bakıyordum.

NOT: Evden çıktığım anda Uludağ karşımda göründüğünden alışkanlık olmuş. Ancak başka yerde yaşadığımda fark ettim :)

Otelden ve etkinlikten kareler ile devam edelim :)

Otele girmeden önce şu manzara ile karşılaşıyorsunuz.


Otel'e girdiğinizde karşılaştığınız manzara şu


Üst merdivenler resepsiyon ve üst kattaki odalara, alt merdivenler ise restaurant, bahçe ve alt kattaki odalara gidiyor.


Resepsiyon böyle de şirin bir yer :)



Odalardan bazı görselleri yukarıda bulabileceğiniz için direk restaurant ve bahçe kısmına geçiyorum.

Restaurant görselleri de böyle :)






Bu piyano ile bol bol fotoğraf çektiren bulmak mümkün :) İçimizdeki müzik aşkı hiç ölmesin.



Bu da meşhur kütüphane, yüzlerce kitap, yüzlerce anı. Hepsi eminim çok özel.

Bahçeye gelecek olursak orası yaz-kış hiç fark etmiyor hep güzel. 



Bahçe antika eserlerle dekore edilmiş. Tarihi bir semtteki otel konseptine çok uygun buldum ben.



Çini şehri Bursa'da çinilerin kullanılması da çok hoş olmuş.



Bahçenin minik sahipleri de var. Bir bakıyorsunuz ortaya çıkmış, bir bakıyorsunuz kaybolmuş :)



Bu da bahçenin kış manzarası, her haliyle de güzel değil mi :)


Kış bahçesi sonradan eklense de şahane olmuş bence. Ordaki şöminede önümüzdeki kış beni elimde kitapla bulabilirsiniz :)







Otelde doğumgünü kutlamalarından, organizasyonlara, düğün vb. için fotoğraf çekiminden etkinliklere, yılbaşı vb. kutlamalarından film, reklam, marka tanıtım çekimlerine kadar çeşitli etkinlikler yapılıyor. Yazının başında dediğim gibi burayı bir keşfeden birdaha vazgeçemez. Tavsiyem en kısa sürede ziyaret etmeniz, abartmadığımı gittiğinizde anlayacaksınız :)

Etkinlik için kış bahçesini hazırladıkları ve etkinlik boyunca konukseverlikleri, ilgileri ve alakaları için başta Atilla Bey ve tüm gün bizimle ilgilenen Harun Bey olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ederim. Bize mükemmel bir gün yaşattılar.

Kitap Evi Otel Website: www.kitapevi.com.tr/
Kitap Evi Restaurant Facebook: www.facebook.com/KitapEviRestaurant

Etkinlik günü otelin yeri çok sorulduğundan burdan şöyle bir tarif vereceğim. Bursalıların kolayca bulabileceğini düşünüyorum :) Tophane'ye çıkarken saltanat kapısına gelmeden surlara çıkan merdivenleri çıkın hemen sağdan ilk bina bu şirin otel. Araçla gitmek biraz daha ayrıntılı tarif istiyor. O yüzden o konuya girmiyorum ama siz anladınız zaten nerede olduğunu değil mi? Mutlu haftalar :)

***Fotoğrafların bir kısmı Kitap Evi Restaurant facebook sayfasından ve websitesinden alıntıdır.

2 yorum:

  1. Adsız4/28/2014

    wooow. çok hoş =)
    bursayı hep merak etmişimdir zaten :)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel yermiş. Öyle bir anlatmışsın ki mutlaka gitmek isterim. Sevgiler..

    YanıtlaSil