Bursa 12. Kitap Fuarı

Bursa'da yaşayan veya takip edenler bilir. 15-23 Mart tarihleri arasında Bursa Kitap Fuarı düzenlendi. O dönem gitmekten geri kalmadım tabi ama mevsim alerjimin azıttığı kendimi acayip berbat hissettiğim günlerdi. O sebeple 2-3 hafta kadar geç kaldı bu yazı :)


Her yıl olduğu üzere ilk gün yani 15 Mart'ta gittim. Ne var ne yok bakındım. Biraz alışveriş de yaptım tabii :) Heyecanla beklediğimiz, uzun zaman hazırlık yaptığımız Kitap Ağacı Bursa Kitap Fuarı buluşmasını 16 Mart'ta yapacaktık. Bir gün öncesinden biraz prova da yapmış oldum. Nerde ne var iyice inceledim. Pazar günü gittiğimde hangi yayınevinde ne var arkadaşlara da ilettim.

O gün İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Sakarya'dan arkadaşlar geldi. Yaklaşık 40 kişilik bir gruptuk. Sümbüllü Bahçe Konağı'ndaki kahvaltıya gidemedim ve fuar sonrası hemen dönen arkadaşlarla fazla sohbet edemedim. Ancak iyi ki Kitap Ağacı'na katılmışım ve iyi ki hepsini tanımışım. Fuar sonrası As Merkez/İskender'de yediğimiz yemekte çok eğlendik. Hatta size bir de Esin'in hazırladığı Kitap Ağacı çerçevemizle çekindiğimiz bir foto ekleyeyim, herkesin yüzünün nasıl güldüğünü görün :)


O gün yağışlı hava bile bu yüzleri soldurmadı. Umarım hep böyle devam ederiz :) Fuar etkinliği sebebiyle 2 haftada bir devam eden kitaplaşma günümüzü de fuar sonrası yemeğe bırakmıştık. Ayşegül Abla ve İzmit'ten etkinlik için gelen Taha'nın kitaplarını verdik. Onlar o gün 2 farklı heyecan yaşadı.

Bu da Ayten Abla'nın ig hesabından aldığım bir foto :)


Fuardan Kareler:








İlber Ortaylı'nın imza gününe denk gelince Ayşegül Abla, Müge ve ben birer kitap imzalatıverdik. İlber Ortaylı o gün seriye bağlamış vaziyette kitap imzaladı. Bu da o kitaplardan biri :)


Bu da Kitap Ağacı Bursa'nın hediyeleri, bakalım neler varmış :)



Herkes bir işin ucundan tuttu ama en çok çabayı gösteren Müge, Gizem ve Ayten Abla'ya çok teşekkürler.


Bunlar ilk gün ganimetleri. Nermin Bezmen-Sır ve İsyan Günlerinde Aşk sahaftan alındı ve 5 tl. Nar isimli şiir kitabı imzalı, Bursalı yazar Meral Demir'i BKM standında görmem ve kitabı inceleyip beğenmem ile alınmış oldu. Geçen ay aldığım karar lise yıllarımda fazlasıyla okuduğum şiirlere geri dönmekti. Şiir ayrı bir keyif veriyor insana. Nar isimli şiir kitabı da bu sebeple aldıklarımdan biri. Kapan ve Günahkar yine 5 tl'ye Martı Yayınevinden aldıklarım. Mutluluğun Öteki Yüzü, Arkadya'nın tüm kitapları 10 TL'ye satması sebebiyle merak edildiği için alındı.


Bunlar da 2. gün ganimetleri. Paulo hayranı olduğumu bilmeyen kalmadı zaten, Aşkın Gözyaşları ilk 3 kitabı okuyunca almadan olmazdı. Fiyat 5.90 tl. 15 Saniye ve Paravan kardeşimin siparişi üzerine alındı. İmparatorluğun Son Nefesi, imzalı. Tarih delisi olarak keyifle okuyacağıma eminim. Franz Kafka-Dönüşüm uzun zamandır okumak istediğim bir kitaptı. Can Yayınları'nın %30 luk indirimini görünce kaptım. Aile Çay Bahçesi'de merak ettiklerimdendi ve aldım gitti :)




Bir fuar daha böyle geçip gitti. Önümüzdeki yıl bu yılkinden daha güzek geçirmek dileğiyle. Herkese mutlu günler :)

1 yorum:

  1. Ahhh ahhh ben de olacaktım o karedeee :(
    Gelemedim nasıl uzgunum anlatamam. Ne kadar eğlenmişsiniz. Paylaşımın için çok teşekkürler canım benim. Seni kucak dolusu sevgilerimle öpüyorum. Görüşmek dileğiyle..

    YanıtlaSil