Gizli Miras-Ahmet Karayün*YORUM

Sayfa: 228
Baskı Yılı: 2012

Gizli Miras'ı bir süre okuduktan sonra kafamda bir son oluşturamadığım, bir noktadan sonra bir son oluşturmayı başardıysam da sonunda anladığım üzere tutturamamış olduğum ender romanlardan biriydi. Yazarından imzalı olması da ayrı bir hoş oluyor, ne yalan söyleyeyim :) Ahmet Karayün'e aralık ayındaki Kitap Ağacı buluşmamıza verdiği destek için tekrar teşekkür ediyorum.

Galip'in hikayesini okuyacağımız bu roman sıradan bir roman değil, ne kadar yavaş ilerliyor dediğiniz anda birden hızlanıyor ve herşey tersine dönebiliyor. Okumadan anlaşılmaz yani :)

Galip askerden döner ve kısa süre sonra babası bir hiç uğruna kardeşlerinin gözünün önünde zengin bir iş adamı tarafından öldürülür. Tabii ki iş adamı zenginliğiyle işin üstünü örter ve suçunu da şöförü üstlendiğinden dava kapanır gider. Galip asıl suçluyu bilmektedir ve kuzeni Tufan ile intikam alma planları kurmaya başlarlar. Hazırlıklar devam ederken Galip babasından ona kalan tek şey olan kitapçıyı işletmeye başlar. Babasının Galip'in doğumundan itibaren yazdığı ve ona öğütler verdiği günlüğüni bulur ve okumaya başlar. Günlükteki öğütler ve hatta hayatına ansızın giren aşk bile Galip'i planından vazgeçirmez. Hazırlıklar tamamlanır. Nihayet intikam günü gelmiştir. Ancak planı onun istediği gibi ilerlememiştir. Ve işin aslı olaylar hiç onun sandığı gibi değildir.

Yazarın ilk romanı olduğundan gözüme batan yerler olduysa da kurgu olarak çok beğendiğim, farklı bulduğum bir kitap oldu. Okurken olayların seyri değiştikçe iyi ki okudum dediğiniz kitaplar arasında yerini alacak diye düşünüyorum. Benim açımdan öyle oldu. Herkese mutlu akşamlar :)

ARKA KAPAK

Miras denince aklınıza hemen para mı geliyor? Peki, size kalan miras bir kasa şarap, bir kütüphane dolusu kitap olsaydı ne yapardınız? Kanı kanla yıkayabilir misiniz? İntikam almanın tek yolu tabanca ve şiddet midir? İhanetsiz aşkı bulmak bu kadar mı zor? İntikam; soğuk yenince mi, sıcak yenince mi lezzetli bir aştır? Tüm bu sorular beynine yıldırım gibi düşen Galip, vardığı yol ayrımında ne karar verecek? İstemediği halde kendini ortasında bulduğu bu savaştan aklı mı, duyguları mı galip çıkacak?

Erdal Demirkıran/ Dünyanın En Akıllı İnsanı.
(Nefes almadan okuyacaksınız;az kalsın ölüyordum)

0 yorum:

Yorum Gönder