Bukre/Kahraman Tazeoğlu


Sayfa: 304
Baskı Yılı: 2013


Bukre aşkta pek yüzü gülmeyen(bu konuda kendime benzettim) güzelliğiyle dikkat çeken bir kızdır. Her zaman olduğu gibi yine aşk acısını çocukluk arkadaşı ve dostu Selim geçirmeye çalışacaktır.Selim'in haftasonu için ayarladığı kamp Bukre'nin hayatını büyük ölçüde etkileyecektir. Selim ve Bukre'nin hayatına giren Cem'in meşhur olma hikayesini, Bukre ile yaşadığı büyük aşkı ve yollarını nasıl ayırdıklarını okuyacaksınız. Tüm bu yaşananlar Bukre ve Selim'in hayatını nasıl etkileyecektir. 

Bukre'nin hikayesi bittiğinde birbirinden bağımsız yazılar okuyacaksınız. Açıkçası bu kısmı ben pek sevmedim. Ama sondaki hikayenin bağlandığı nokta sizin de hoşunuza gidecek. 

Bukre benim beklentimi karşılayan bir kitap değildi malesef. İlk sayfalarda sonunu anladığım bir kitaptı ve bu yüzden pek keyif alamadım. Tabi ki bu benimle ilgili bir durum, çok arkadaşım okurken çok keyif aldığını söyledi. Daha çok güncel roman sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum. Kitaptaki güncel konuşmalar hoşuma gitmedi desem yalan olur. Yani Kahraman Tazeoğlu'nu bu tarzı sebebiyle seviyorum. Günümüzün mekanlarını, şarkılarını vb. kullanıyor. İlerde bu kitapları tekrar okuduğumuzda belki şu anda 90'ları andığımız gibi anacağız, bu açıdan güzel. Herkese mutlu günler diliyorum. Bugün bir postumuz daha olacak. Buralarda olun :)

ARKA KAPAK

Güzellik, bakmayı bilen gözdedir sevgilim. Artık kendime layık olanı seçebiliyorum sayende. Bir insanın gözlerine bakıp, kalbini görebiliyorum her seferinde. Eskisi gibi değilim. Neden mi senden çok daha öndeyim? Herkesin dünyası kendi gördüğü kadardır sevgilim. Sen önüne bakarken, ben uzakları ezberledim. Sen olup bitenlerle ilgilenirken, ben olmayanın izindeydim. 

Çivi çiviyi sökermiş, yalnızlığı kanatan hüzünlü şarkılar, yalnızlığa iyi gelirmiş. İşte ben bu şekilde hayata karşı direndim. Keşke bana akıl vereceğine, aklımı alacak kadar beni sevseydin. Ben, bir çocukluk edip büyüdüm işte! Sen büyümüşsün ama doğmamışsın bile. Ben, senin doğrundum sevgili. Ötekiler gelip geçerdi. Sen doğru olanı değil, geçerli olanı seçtin. Terk etmek kazanan olmaya yeter zannettin. 

Bana, bir veba busesi bırakıp gittin; bak şimdi yerini başkaları aldı. Bu aşkın vebası sende, busesi bende kaldı. Seçtiğin yolda sana mutluluklar diliyorum. Unutmak alışmaktır. Unutursun demiyorum… Ama alışacaksın biliyorum.

(Tanıtım Bülteninden)

0 yorum:

Yorum Gönder