Senden Önce Ben - Jojo Moyes / Yorum


Senden Önce Ben'i nasıl yorumlayabilirim diye epey düşündüm. Hafif spoiler içeren bir yazı olacak, idare ediverin artık. Diğer türlü yazmak pek mümkün değil, ne desem spoiler olacak.

Lou ve Will'in aşk hikayesini okuyacaksınız. Açıkçası okurken sıkıldığım bölümler oldu. Ağır ilerlemesi buna sebep olmuş olabilir. Sonlara doğru heyecan arttığı için o noktaya gelene kadar bir an önce bitse düşüncesiyle okudum. Mükemmel değildi ama yazarın kalemi kötüydü demek de haksızlık olur. Sadece biraz durağandı.

Lou 26 yaşında kendi halinde yaşayan, çalıştığı cafede mutlu olan ve ailesinin geçimine katkıda bulunan bir kızdır. Sıradışı kıyafetler giymekte ve çevreyi önemsememektedir. Bir gün çalıştığı cafenin kapatılacağını öğrenir ve artık işsizdir. İş bulma kurumundan gönderildiği birkaç işte dikiş tutturamaz ve son olarak kurum onu kuadripleji hastası bir kişinin bakıcısı olması için gönderir. 6 aylık bir iştir ama maaşı çok iyidir. 7 yıldır birlikte olduğu Patrick'le aralarında aşkla yakından uzaktan alakası olmayan bir ilişki vardır, daha çok alışkanlık diyelim. 

Will zengin bir aileden gelmektedir, sevdiği kadınla beraberdir ve mutludur. O kaza başına gelene kadar her şey fazlasıyla yolundadır. Kaza sonrası Will felçli, tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan biri olmuştur ve buna dayanmak onun için imkansızdır. Kendisiyle ilgili bir karar verir. Annesi ondan bu kararını 6 ay düşünmesini ister ve Will kabul eder. Bu süreçte iş bulma kurumundan gönderilen bakıcı Lou çıkagelir, 6 ay Will ile o ilgilenecektir ve zamanla işler hiç düşünülmeyen bir noktaya gelecektir.

Lou nihayet Will'in sır gibi saklanan kararını öğrendikten sonra onu bu kararından döndürmek için çabalayacaktır, hem de son ana kadar. Bazen gülerek bazen ağlayarak okuyacaksınız, özellikle son 50 sayfada yanınızda mendil bulundurmanız iyi olabilir. Son sayfalara kadar çok akıcı değil belki ama sonunu okurken iyi ki okumuşum dedirten bir roman. 

Jojo Moyes'a başka bir kitabında tekrar şans vermek isterim. Tek kitapla pek bir şey anlaşılmıyor çünkü. Başka kitap yorumlarında görüşmek üzere. Hoşça kalın.

Blogumun 4. Yılını Hediyelerle Kutluyorum

Yazmaya başladığımda bu kadar güzel bir noktaya geleceğimi düşünmemiştim sanırım. 4. yılı doldururken iyi ki açmışım diyorum. İhmal ettiğim zamanlar oldu fakat her defasında toparlamayı başardım. Takip edenler bilir şu an blogla ilgili çalışıyorum sürekli, kafamda onlarca fikir dolaşıyor. Hayallerimdeki noktaya getirmeyi istiyorum ve bunun için çabalıyorum. Gelelim asıl konuya ben düşündüm ki 5. yıla merhaba derken güzel hediyelerle süsleyelim bu yaşı. Mümkün olduğunca herkese hitap eden ürünler seçmeye çalıştım. Bakalım siz beğenecek misiniz?

Belirtmem gerektiğini düşündüm ürünler hiç kullanılmadı. Kargo bana ait tabii ki.

Öncelikle toplu bir foto alalım.


Bunlarda yakından fotolar:




- Max Factor False Lash Effect Maskara/Siyah
- Nivea Besleyici Vücut Sütü 250 ml.
- Durance Çiçek Özlü 3'lü Misafir Sabunu/Yasemin
- Bebak Makyaj Temizleme Mendili
- Avon Gliserin, Kalsiyum ve E Vitamini İçeren El Kremi
- Avon Kajalstick Göz Kalemi/Turquoise
- Avon Argan Yağlı Durulanmayan Saç Serumu
- Diadermine Lift+ Güneş Koruyucu Krem/SPF 30
- Nivea Lip Hydro Care
- Chine Glaze Oje
- Pastel Oje
- Avon Perfect Kiss Dudak Parlatıcı(Bu ürünü kazanana sorup göndereceğim, kendime almıştım ve bir kez sürdüm rengi bana gitmedi)
- Çeşitli Markaların Deneme Boy ve Numune Ürünleri

Son Katılım Tarihi: 17 Kasım 2013

The Body Shop/ Bursa Blogger Etkinliği


Bayramdan önceki pazar günü sabahtan, etkinliğe katılmak amacıyla 8 blogger yollara düştük. İyi de ettik bence. 10.00 da başladı, 12.00 de sona erdi. 2 saat boyunca denenmedik ürün, sorulmadık soru bırakmadık :)


Parfümleri özellikle beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Doğal ürünler olduğu için kalıcılıkla ilgili problem olabilir diye düşünmüştüm ancak gece bile koku halen mevcuttu.

Kozmetikle ilgili kısa sohbetler yapıldı. Kırmızı rujların yapımıyla ilgili üzücü bilgiler öğrendik. Hayvanlara zarar verilmesini önlemek için mümkün olduğunca doğal ürünler kullanalım yoksa bu durum hep böyle sürecek. The Body Shop hayvanlar üzerinde deney yapılmasını reddediyor, ne yalan söyleyeyim bunu öğrendiğimde sevgim bir kat daha arttı.


Mağazadaki görevlilerin şampuanlarla ilgili verdiği bilgiler dikkatimi çekti. Saçlarımız bizler için fazlasıyla önemli ve zaman zaman bazı problemler yaşayabiliyoruz. Her zaman doğaldan yana olmak iyidir. The Body Shop şampuanlar en kısa sürede denemeyi düşündüğüm ürünler arasında yerini aldı.


Facebook yayınlarında yeni bir seri çıktığını görmüştüm ve merak etmiştim. O gün Honeymania serisini de deneme fırsatı buldum. Ayrıca petek şeklindeki sabun çok hoştu.

Sosyal sorumluluk projeleri, yerel ticareti destekleme politikaları, insan hakları konusundaki çabaları... Gerçekten dedikleri gibi dünyayı ellerinden geldiği kadarıyla korumaya çalışıyorlar. Mağazadaki dudak koruyucularından (Dragon Fruit Lip Butter) alarak size mağazada verilecek olan jetonla dilediğiniz vakfa bağış yapabiliyorsunuz. Ne güzel değil mi?


Bazı arkadaşlarım cilt bakımı ve makyaj yaptırdı. Gayet memnun kaldıklarını söylediler. Biz ürünleri deneyip bilgi toplamaya çalışırken kahvelerimiz geldi, afiyetle içtik, ikram edilen çikolataları yedik. Alttaki görselde gördüğünüz ürünler denememiz için hediye edildi.


Kısaca biz o gün yeni şeyler öğrendik ve eğlendik. Günümüzü güzelleştiren Bursa The Body Shop ekibine çok teşekkür ederim. Hoş sohbet tavırları ve bizi en güzel şekilde ağırladıkları için fazlasıyla memnun olduk. Tek olumsuz nokta Korupark'ın biraz uzak olmasıydı :( O yüzden merkezdeki AVM'lerde de kendilerini görmek görmek istiyoruz.








Kitap Sihirbazı Alışverişim

Bayram sebebiyle yazmakta geciktiğim postlardan biri. Alışverişimde listemden en acil alınması gerekenleri almaya özen gösterdim. Genelde listem hep doludur o yüzden öncelikli olanları belirlemem gerekiyor.


Senden Önce Ben/Jojo Moyes

Şu an okuyorum. İyi ki almışım dediklerim arasında çoktan yerini aldı.


Dublin Caddesi / Samantha Young

İlk başta listemde yoktu ancak yorumları okudukça almaya heveslendim. Okuduğumda o da burada yer alacak.


Beklediğim Sendin / Amor Towles 

Geçen martta fuarda almaya niyetlenip son anda vazgeçmiştim. Kendimi tutamayıp bu kez aldım.


Kürk Mantolu Madonna / Sabahattin Ali

Kitapçılarda nedense gözümden kaçıyordu ve ne zaman sipariş vermeye kalksam illa unutuyordum. Bu sefer liste başında olduğundan es geçmedim.

Alışverişlerim ve yazılarım devam edecek.

Watsons Bayram İndirimi Alışverişim

Takip edenler bilir 9-14 Ekim tarihleri arasında Watsons muhteşem bir bayram indirimi yapmıştı. Bende birkaç kere uğradım ve bol bol değerlendirdim diyebilirim. Gerçi bulamadığım ürünlerde oldu. Aldıklarımdan kısaca bahsedeyim.




Rimmel London Lasting Finish 1000 Kisses Dudak Kalemi/021 Red Dynamite

Rimmel London Lasting Finish 1000 Kisses Dudak Kalemi/050 Tiramisu

3.90 TL

Maybelline Master Drama Chromatics Göz Kalemi/Magic Magenta

9.00 TL

Rimmel London Lasting By Kate Ruj/03 Rossetto

6.50 TL

Rimmel London Moisture Renew Ruj/300 Electric Plum

7.50 TL

Protecting Treatment Wax/Botanic

7.99 TL

Makyaj Pamuğu/100'lük

3.50

Duru Perfume Duş Jeli/Orkide Özlü

Fiyatını dikkat etmediğim için yazamıyorum. 20 TL ve üzeri alışverişe duş jelini 2.99 TL'ye alabiliyordunuz, ödeme sırasında dikkatimi çekti ve aldım.

2 farklı mağazadan aldığım ürünler bunlardı. Bulamadığım ve unuttuğum birkaç ürün oldu. Onları da en kısa sürede almayı planlıyorum. Bu ürünleri denedikçe buradan da paylaşacağım, takipte kalın.

90'lar / Cici Baba - Kerim Tekin

Hem haftanın klibi olsun hem de Kerim Tekin'i analım istedim. Yeni nesil pek bilmez ama o yıllarda Kerim Tekin fırtına gibi eserdi. Çok çabuk kaybettik ama unutmadık :( Bu çıkış parçasıydı ama diğerleri de yabana atılmayacak cinsten parçalar. 90'lar kategorisi açmamın amacı o yılları yaşayamamış olan şimdinin gençlerine o yıllardaki kaliteli parçaları aktarabilmek. Pop şu anki halinden ibaret değil.

Bursa Blogger Buluşması Gerçekleşti

29 Eylül pazar günü gerçekleşen Bursa Blog Yazarları Buluşması'nda ben de vardım. Saat 14.00 da başlayacak olan buluşmaya hazırlık için biraz erken katıldım. Kızlar gelmeye başladığında hazırdık. Kısa sürede toplandık ve tanışma faslının ardından bol bol sohbet ettik. Sponsorlarımızın gönderdiği hediyeleri inceledik. Fikir alışverişi yaptık. Bol bol güldük, eğlendik.

Buluşmamız kategorileşmiş bir buluşma değildi. Farklı alanlarda yazan arkadaşlarımız vardı. 15 kişi olmamız gerekiyordu ama 5 kişi eksiktik. Muhtemelen gelemeyen arkadaşlarımız yazılarımızı okuyunca pişman olacaklar.

Sponsorlarımızdan bahsetmeden olmaz. Onlar sayesinde mutluluğumuz kat kat arttı. Günün sonunda ürünleri taşımakta epey zorlandık. Arkadaşlarımızın yorumları bizi daha da mutlu etti. Emeklerin karşılığı olduğunu görmek güzel.

Öncelikle buluşmamızdan kareler eklemek istiyorum.




Şimdi de sponsorlarımıza geçelim.


Otacı'ya Argan serisi sabunu ve el&vücut kremi için


Mikro-gen'e Revigen ve Acnecinamide ürünleri için


Pastel'e şirin kutusunda gönderdiği bu güzellikler için


Essence'e gönderdiği stand için (bunlar benim payıma düşenler)


Tanaçan Kozmetik'e Chine Glaze ojeler için


Durance'e bu minikler için


Dr. Oetker'e lezzetli paketi için


Sinangil'e çeşit çeşit unları için


Pınar'a kahvaltının vazgeçilmezleri için


Selva'ya güzel paketi için


Melisle Tam Tadında ve Berrak'a hediyeleri için


Cook'a doğaya dost ürünleri için



3M'e Scotch Brite ve Command'ın işleri kolaylaştıran ürünleri için


Johnsons Baby ve Bebak'a bu güzellükler için


Apolena'ya şirin mi şirin kozmetik çantası için


Iziwash'a bu güzel ürünleri için


Biacayip.com (Baggu Çanta) a kullanışlı sırt çantası için


Show Tasarım Tatlı Telaşlar'a şirin hediyesi için


Altıncıcadde.com a porselen kaseler için 


Yummy Küpe'ye cupcake yüzük için


Dore Çorap'a hediye çorapları için


Dermomarket.com a değerli hediyeleri için


Sevimli Tatlar ve Büş'ün Pasta Dükkanı'na lezzetli kurabiye ve cupcake için


Mimarca Lezzetler'e I Love My Blog kurabiyeleri için


Bursa FSM Benzin Cafe'ye o günkü konukseverlikleri, ilgileri, ikramları ve hediye ettikleri kahvaltı fişleri için teşekkür ederim :)

Blogger arkadaşlarımla tanışmak keyifliydi. İlk defa böyle bir etkinliğe katıldım ancak herkes çok sıcakkanlıydı. Kısa sürede buluşmayı tekrarlama sözüyle ayrıldık. Artık bu yazılardan daha fazla okuyabileceksiniz. Buluşmayı düzenleyen Özlem ve Neşe'ye çok teşekkür ederim. Sayelerinde güzel insanlar tanıma fırsatım oldu.

Katılımcı Bloglar
aklimdangecenlermidemedusenler.blogspot.com
gulsevsar.blogspot.com
denizinyildiz.blogspot.com
sevimlitatlar.blogspot.com