FİLM: Açlık Oyunları 2/Ateşi Yakalamak


Dün akşam izlediğim serinin 2. filmine ben bayıldım. İlkinden daha bi sardı nedense :) Filmdeki yeni oyuncular o kadar oturmuş ki hiçbiri göze batmıyor. Bu hiç olmamış demiyorsunuz izlerken. Aksiyon, bilimkurgu sevenlere muhakkak tavsiye ederim ama önce ilk filmi izlemeyi unutmayın. 13 yaş üstü olduğunu da hatırlatayım :)

FİLMİN KONUSU

Katniss Everdeen'in distopik ve bir o kadar da despotik dünyada geçen hayatta kalma hikayesi, serinin ikinci filminde de devam ediyor. Katniss ve yoldaşı Peeta 74. Açlık Oyunları'nı kazandıktan sonra sorunsuz bir şekilde evlerine dönmeyi başarırlar. Ancak bu galibiyet her şeyden önce Zafer Tutu yapmalarını gerektirmektedir. Her bölgeyi ayrı ayrı ziyaret ettikleri bu yolculuk sırasında Katniss, büyük bir ayaklanmanın ilk işaretlerine şahit olur. Başkaldırmanın ilk ipuçlarını gören Başkan Snow ise direnişi engelleyecek çareler aramaya başlar. 

Yeni Açlık Oyunları ile ilgili beklenmedik 'sürprizler' tasarlayan Snow 75. yılını kutlayacak Açlık Oyunları'nda, 25 yılda bir düzenlenen Çeyrek Asır Oyunları'nın (Quarter Quell) üçüncüsünün yapılacağını duyuracaktır. Galibiyetinin tadına dahi varamadan yeni bir hayatta kalma mücadelesine sürüklenen Katniss bu kez Açlık Oyunları'nın en yeteneklileri ve zekileri arasında hayatta kalmak için savaşacaktır.

FİLMDEN KARELER











2 yorum:

  1. Bu film bana pek hitap etmese de o kadar güzel anlatıyorsun ki okumadan edemedim :) Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. görsel açısından film yeni çıktığından pek zengin olmadı ama artık idare eder sanırım :)

    YanıtlaSil