Bionesia El&Vücut Bakım Losyonu


Yaklaşık 1 aydır bu losyonu kullanıyorum. Kuru cilde sahip olmadığım için daha çok el, dirsek ve diz için kullandım. Ürünün çok hafif ve uçucu bir kokusu var. Kokulara alerjim olduğu halde hiç sorun yaşamadım. Sürüldüğünde yağlı bir his bırakmıyor anında emiliyor ve yumuşacık yapıyor. Sanırım içeriğindeki argan ve zeytinyağından dolayı nemlendirmesi çok iyi. Bu kadar hafif bir losyonun böyle bir etki bırakması beni şaşırttı :) Memnun kaldığım bir ürün oldu. Bitince alır mısınız derseniz muhtemelen alırım. Çünkü bu losyon aradığım tüm özelliklere sahip. Kardeşimle birlikte severek kullandık :) Özellikle kardeşimin çatlayan ellerinde çok etkili oldu.


Ürün 150 ml ve pompalı şişeye sahip. %100 organik argan yağı içeriyor. Zeytinyağının etkisini de yabana atmak olmaz. Argan ve zeytinyağı güzel bir ikili olmuşlar.

Lila Kutu bu losyon hakkında diyor ki:

Bionesia El ve  Vücut Bakım Losyonu, cilt yapısını güçlendirir. Nemlendirici etkisiyle cildin uzun süre nemli kalmasını sağlar. Cildi yumuşatır  ve elastikiyetini arttırır. Cilde doğal  bakım yaparak canlılık kazandırır. Kuru ciltlerin tüm gereksinimini karşılamak üzere formüle edilmiştir. Su bazlı bir emülsiyondur.

Bu ürün günlük olarak el ve vücuda kullanılabileceği gibi, özellikle banyodan sonra kullanılması da tavsiye edilir. İhtiyaç hissedildiği zamanlarda vücuda hafif masaj yaparak uygulayınız.

Ürüne direk ulaşmak için TIK TIK

Bu losyonu keşfetmemi sağladıkları için Lila Kutu'ya teşekkürler.


Nice 1500'lere :)


Mutlu haftalar :) Çok ihmal ettiğim fakat son 2 aydır bolca emek verdiğim blogum sizler sayesinde 1500 izleyiciyi geçti. Açıkçası 4 yıl önce açtığım bu bloga ilk günden beri emek verseydim şu an çok daha güzel olabilirdi ama ne demişler geç olsun güç olmasın :)

Blog yazmak bazılarına zaman kaybı gibi gözükse de sonuçları o kadar güzel ki yazanlar iyi bilir. İnsanlara farklı ufuklar açmada, güzel dostluklar edinmede, araştırma yapmaya sevketmede o kadar başarılı ki size belli bir disiplin kazandırması da cabası. Sizin için herşey bir içerik olabiliyor :) Sürekli gözlem modunda oluyorsunuz. Nice 1500'leri burdan kutlamak umuduyla burda bitiriyorum :) Blogta bu hafta güzel içerikler olacak. Takipte kalın :)

4. Yıl Hediye Çekilişi Sonucu


Merakla sonucun beklendiğini bildiğimden gün içinde facebook, twitter, instagram katılımlarını kontrol ettim, son olarak twitter yorumlarını da ekleyince 831 katılım oldu. Blogu izlemeye alıp yorum bırakanlar listede 1 kez yer alırken, blogunda paylaşanlar, twitterdan, facebooktan ve instagramdan katılım yapanlar +1 hak kazandılar. Yani en fazla 5 hak alınabiliyordu. Önce blog yorumlarını listeledim, daha sonra sırayla facebook, instagram ve twitter katılımlarını listeye ekledim. Bildiğiniz gibi facebookta çekilişi yapmaktan 5 gün içinde pişman olup katılımı durdurmuştum sebebi de çok fazla sahte hesapla katılım yapılmış olmasıydı. Hiç üşenmedim inceledim ve 200 den fazla sahte profille karşılaştım ve onları eledim. Gelelim kazanan şanslı kişiye :)

- Twitterdan katılım yapan @elif_61_ isimli kullanıcı çekilişin şanslısı oldu. Tebrik ediyorum. 2 gün içinde bilgilerini masuminciler@hotmail.com.tr adresine bekliyorum :) Elif bilgilerini 19 kasım gecesine kadar göndermezse yedek talihlimiz çekilişin kazananı olacaktır.

-Yedek Talihli: Blogtan katılım yapan Nurten Turhan.

Yeni çekilişlerde görüşmek dileğiyle ancak bundan sonraki çekilişler blogta olacak. O yüzden takibe almanızı hatta blogun sağ tarafındaki bültene mail adresinizi yazarak blogu takip etmenizi rica ediyorum. Ancak bültene kayıt olmak için mailinize gelen aktivasyonu yapmayı unutmayın :) Bu arada Raya Organik çekilişimiz devam ediyor. Katılmak için TIK TIK

NOT: Çekiliş videosu facebook sayfamızda yer alacak. İzlemek isteyenler facebook sayfamıza bekleniyor :)

Dove Saç Dökülmesine Karşı Yoğun Bakım Serumu

Herkese merhaba :) Öncelikle belirtmem gerekir ki ince telli ve çabuk yağlanan saçlara sahibim. Sınav stresi vs. derken saç dökülmesinin arttığını farkettim, bu arada doktora danışmakta gerek çünkü genetik vb. nedenlerden dolayı da saç dökülmesi yaşıyor olabilirsiniz. Neyse konumuza dönecek olursak saç dökülmesinden şikayetçi olmam sebebiyle babam markette bu serumları görmüş ve işe yarayabilir düşüncesiyle almış :) Bende araştırdıktan sonra denemekte yarar var dedim ve kullanmaya başladım.


Ürün kutusu üzerinde saç diplerine masaj yaparak 2 günde bir yıkanmış ve nemi alınmış saçlara uygulamanız gerektiği yazıyor. Başlarken kutuyu bitirmeden bırakmamaya karar vermiştim. 1 kutuda 7 serum var, bu da 2 hafta devam etmek gerektiğini gösteriyor. 

Vadettikleri:
• 2 haftada saç dökülmesinde gözle görünür biçimde azaltır.
Dove Saç Dökülmelerine Karşı Yoğun Bakım Serumu dünya çapında 1350 kadın üzerinde test edilmiştir. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Klinik çalışmalara göre bilimsel gerçek; saç dökülmelerinin %78 i kökten dökülme şeklinde gerçekleşmiştir
Dove yaptığı araştırmalar sonucunda iki çeşit saç dökülmesini olduğunu biliyor. Birincisi koparak dökülme- saç ortasından kırılarak kopar- ikincisi saçın kökten dökülme- saç kökünden koparak dökülür. Dove yoğun bakım serumu her iki dökülme şekli ile de mücadele eder.
• Yapışmaz ve kalıntı bırakmaz.


Ürünü hevesle kullanmaya başladım ancak ertesi günü saç derimde hafif kaşıntı başladı, geçici olabilir umuduyla devam ettim. Kaşıntı sürekli değildi ama rahatsız ettiği anlar oluyordu. Yine de kullanmaya devam ettim. Gittikçe saçlarım iyice yağlı bir yapıya döndü hatta 2. haftanın sonuna doğru saçlarımı yıkadığım bile belli olmuyordu :) Saçlarım basık, şekilsiz bir hale geldi. Sonunda pes ettim ve kullanmayı bıraktım. Çabuk yağlanan saçlarda bu ürün pek başarılı değil malesef ya da ben de başarılı olmadı :) Saç dökülmesini engelleme oranı nedir diye soruyorsanız 2 hafta(1 kutu) kullanınca gözle görülür etki alıyorsunuz ancak saçlarımı o halde görmeye daha fazla gönlüm razı olmadı ve ikinci kutuya başlamamaya karar verdim :)

Saç dökülmesi olan ve kuru saçlara sahip kişilerde başarılı olduğunu birkaç yerde okudum. Saç dökülmesiyle ilgili arayış içinde olanlar deneyebilir tabi ki herkeste aynı etkiyi yapacak diye bir şey yok :)

FİLM: Benim Dünyam


Benim Dünyam hemen hemen herkesin bildiği gibi Black filminin uyarlaması, filmin başında da belirtiliyor. Black'i izlememiştim o yüzden kıyaslama yapamayacağım. Benim bu filmde merak ettiğim oyunculuklardı, Beren Saat ve Uğur Yücel hakkını vermiş. Özellikle Ela'nın çocukluğunu canlandıran oyuncu beni benden aldı :) Filmdeki tüm oyuncular oturmuş ve göze batmıyor. Filmin ikinci yarısında özellikle son bölümde gözlerinizden yaşlar kendiliğinden akıyor :) Filmden ve oyunculuklardan etkilenmemek pek elde değil. Bu aralar film izlemeyi düşünüyorsanız hemen gidin :)

FİLMİN KONUSU:

8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca'nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız.

1950’li yılların Büyükadası’nda, iki yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı “bilmeyen”, çevresiyle tamamen uyumsuz bir çocuk olan Elâ ile Elâ’yı iyileştirebilmeye hayatını adayan Mahir Hoca’nın çarpıcı hikâyesi.

 Benim Dünyam; sadece karanlığı görebilenlere, karanlığın anlamını baştan yazdıranların hikâyesidir.

FİLMDEN KARELER:









Dublin Caddesi/Samantha Young


Orjinal İsim: On Dublin Street
Yazar: Samantha Young
Yayınevi: Dex Plus
Sayfa: 363
Çevirmen: Deniz Ece 
Baskı Yılı: 2013

Jocelyn(Joss) ailesinin ölümü üstünden geçen 8 yılda üniversiteyi bitirmiş yazar olma hayaliyle kitap yazmaya çalışmaktadır. Ev arkadaşının doktora için Londra'ya taşınmasıyla ve ev sahibinin evden çıkmasını istemesiyle yeni bir ev aramaya koyulur. Ev arkadaşı aranan ilanları tarar, görüştüğü birkaç ev için sonuç olumsuz olmuştur. Ailesinden kalan parayı mümkün olduğunca harcamamaya çalışan Joss yazabilmek için rahat bir eve ve iyi bir ev arkadaşına ihtiyacı olduğunu düşünür ve Dublin Caddesi'nin gösterişli binalarından biri için görüşmeye gider.

Ellie Carmichael uzun boylu, sarışın, mavi gözlü, neşeli ve sıcakkanlı biridir. Üstelik Joss evi gördüğü an eve aşık olmuş ve Ellie'nin cevabı olumlu olmuştur. Herşey çok güzeldir ta ki Ellie'nin abisi Braden Carmichael ile uygunsuz bir şekilde evde karşılaşana kadar... Üstelik Braden Joss'un taksiyi ortak kullanmak zorunda kaldığı ve aklının takılı kaldığı mavi gözlü, koyu renk saçları olan, karizmatik ve takım elbiseli adamdır. 

İşler bundan sonra biraz karışacak ama dramatik kısımları bile eğlenceli bir dille anlatıyor yazar. Nerden nereye geldik diyorsunuz sonunda. Benim okurken çok eğlendiğim bir kitap oldu. Braden ve Jocelyn hikayesi hiç bitmesin istedim :) Belirtmem gerekir ki bu bir yetişkin romanı, erotik ögeler mevcut ama rahatsız edecek düzeyde bir kitap değil. O sebeple tavsiye edeceğim kitaplar arasında. Merakla serinin diğer kitaplarını bekliyorum :)

NOT: Kitabı internetten almayı düşünenler için kitapsihirbazi.com dan almıştım. Araştırmalarıma göre ve ben kitabı aldığım tarihte en uygun fiyata satan siteydi :)

ARKA KAPAK:

Joss geçmişte yaşadığı acıları bir kutuya kilitleyip her şeyi unutmak için Amerikadan iskoçyaya yerleşmişti ve şimdi yeni bir ev arıyordu.
Bulduğu ev Dublin Caddesindeki havalı binalardan birindeydi.
Yolda bir adamla karşılaştı.
Takım elbiseli, bronz tenli, çıldırtıcı İskoç aksanlı, maço tavırlı, seksi bakışlı Bradenla.
Joss, Bradenın her zaman kolunda taşıdığı Barbşe kılıklı kızlardan biri değildi, olmaya da hiç niyeti yoktu. 

Ama insan arzularına nereye kadar gem vurabilir? 
Kalbiniz başka, beyniniz başka şey söylüyorsa, hangisinin sözünü dinlesiniz?

Trajedi. Seks. Tutku. Kahkaha. Kıskançlık.

#1

New York Times Bestseller
The Wall Street Journal Bestseller
Amazon Bestseller
USA Today Bestseller

Ve 30 ülkede milyonlarca okuyucuya ulaşmış, son yılların en çok konuşulan aşk hikayesi.
(Tanıtım Bülteninden)


ALIŞVERİŞ: Yves Rocher ve Avon

Ekim'de aldığım ama fırsat bulup yazamadığım Avon siparişim ve güzel hediyelerine dayanamayıp sipariş ettiğim Yves Rocher ürünlerim bana ulaştı. Kısaca bahsetmek istiyorum.


Yves Rocher internet alışverişleri için günlük bir kampanya yapmıştı. Herhangi bir ürün alımına 20 ml. parfüm ve çanta hediye ediyorlardı. Benimde merak ettiğim ürünler vardı. Fırsat bulmuşken aldım :)

Pure System serisinden siyah noktaları yok eden gözenekleri derinlemesine arındıran temizleme jeli ve frambuaz dudak balsamı aldım :) 2 parfüm seçeneğinden organik vanilyayı tercih ettim ve yine 2 çanta seçeneğinden doğa motifli çantayı tercih ettim. Çanta kaliteli bişey değil belki ama yine iş görür cinsten :) Vanilya kokulu parfüme ben bayıldım. Jel ve balsamla ilgili ayrı bir yazı yazacağım.


Avon siparişine gelecek olursam maske, kalem ruj, kalem eyeliner ve berrak görünüm veren cilt temizleyici aldım, kullandıkça açıklamalı olarak bahsedeceğim. İlk etapta kalem ruja bayıldım, süper bir ürün diyemem ama simli ruj sevenlere göre bi ruj :)

FİLM: Bu Nasıl Aile


Kurban Bayramının son gününü güzel değerlendirmek adına kardeşimle sinemaya gitmeye karar vermiştik. Ancak gelin görün ki vizyonda çok ilgimizi çeken bir film bulamadık. Biz de amaç eğlenmek düşüncesiyle vizyondakilerden en eğlencelisini seçtik.

Açıkçası filmle ilgili büyük bir beklentim yoktu. Fazla araştırma fırsatım da olmadı ama nasıldı diye sorarsanız çok eğlenceliydi. Salondan kahkaha sesleri hiç eksik olmadı. Oyunculuklar vs. bence iyiydi. Güldük, eğlendik bol bol. Şu an vizyonda olmadığı için izleyin diyemiyorum. Ama denk gelirde izleme şansınız olursa özellikle moraliniz bozukken çok iyi geleceğini düşünüyorum :)

Konusu:

David Burke, kendi bölgesinde etliye sütlüye bulaşmadan çalışan, yerel bir uyuşturucu satıcısıdır ve şimdiye kadar işleri hep yolunda gitmiştir. Fakat bir gasp sonrasında elindeki malı kaptırınca marihuana satıcısı Brad'e borçlanır. Brad ona bir şans verir ve Meksika sınırından yüklü miktarda uyuşturucu geçirmesini ister. 

David'in sınırı dikkat çekmeden geçebilmesi için esaslı bir plana ihtiyacı vardır ve kısa süre içerisinde bulur. David kılık değiştirerek aile babası olacaktır! Kuracağı ailedeyse anne rolünü striptiz dansçısı Rose üstlenirken, henüz bakir bir genç olan Kenny ve kaçak genç kız Casey de ailenin çocukları numarasını yapacaktır. Hepsi birbirinden farklı karakterdeki bu aile üyelerini ise yol boyu çılgın maceralar bekler. 






Lila Kutu/Ekim


Geç kalan bir yazı olduğunun farkındayım, bundan başka geç kalan birkaç post var ama hızlı bir şekilde bu hafta hepsini yazacağımı umuyorum :) Bu benim ilk lila kutumdu ama bundan sonrakileri kaçırmazsam almayı düşünüyorum.

Yeni keşifleri sevenler için kaçırılmaması gereken bir şey bu. 19 TL'ye kargo dahil alabiliyosunuz. Size kalan o kutuyu açıp ürünleri inceleyip, kullanmak :) Açıklamam gerektiğini düşündüm. Tüm ürünler kullanabileceğiniz şekilde çünkü lila kutunun sitesinde üyelik bilgileri dışında cilt tipi, saç tipi gibi sizinle ilgili bilgileri de yazıyorsunuz ve size uygun ürünlerinizin keyfini çıkarıyorsunuz :)



Ürünler görseldeki gibi, ben açıkçası ekim kutusu sürprizi olan NYX rimeli kullanmak için sabırsızlanıyorum. Tüm ürünler denendikçe burda yer alacak. 

Lila kutuyu site dışında twitter ve instagram'da takip ederek kutuların satışa çıkacağı günü takip edebilirsiniz. Kasım keşif kutusu 8 Kasım'da satışa çıkacak. Almayı düşünenler takipte olsun :) Herkese iyi geceler.