Senden Önce Ben - Jojo Moyes / Yorum


Senden Önce Ben'i nasıl yorumlayabilirim diye epey düşündüm. Hafif spoiler içeren bir yazı olacak, idare ediverin artık. Diğer türlü yazmak pek mümkün değil, ne desem spoiler olacak.

Lou ve Will'in aşk hikayesini okuyacaksınız. Açıkçası okurken sıkıldığım bölümler oldu. Ağır ilerlemesi buna sebep olmuş olabilir. Sonlara doğru heyecan arttığı için o noktaya gelene kadar bir an önce bitse düşüncesiyle okudum. Mükemmel değildi ama yazarın kalemi kötüydü demek de haksızlık olur. Sadece biraz durağandı.

Lou 26 yaşında kendi halinde yaşayan, çalıştığı cafede mutlu olan ve ailesinin geçimine katkıda bulunan bir kızdır. Sıradışı kıyafetler giymekte ve çevreyi önemsememektedir. Bir gün çalıştığı cafenin kapatılacağını öğrenir ve artık işsizdir. İş bulma kurumundan gönderildiği birkaç işte dikiş tutturamaz ve son olarak kurum onu kuadripleji hastası bir kişinin bakıcısı olması için gönderir. 6 aylık bir iştir ama maaşı çok iyidir. 7 yıldır birlikte olduğu Patrick'le aralarında aşkla yakından uzaktan alakası olmayan bir ilişki vardır, daha çok alışkanlık diyelim. 

Will zengin bir aileden gelmektedir, sevdiği kadınla beraberdir ve mutludur. O kaza başına gelene kadar her şey fazlasıyla yolundadır. Kaza sonrası Will felçli, tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan biri olmuştur ve buna dayanmak onun için imkansızdır. Kendisiyle ilgili bir karar verir. Annesi ondan bu kararını 6 ay düşünmesini ister ve Will kabul eder. Bu süreçte iş bulma kurumundan gönderilen bakıcı Lou çıkagelir, 6 ay Will ile o ilgilenecektir ve zamanla işler hiç düşünülmeyen bir noktaya gelecektir.

Lou nihayet Will'in sır gibi saklanan kararını öğrendikten sonra onu bu kararından döndürmek için çabalayacaktır, hem de son ana kadar. Bazen gülerek bazen ağlayarak okuyacaksınız, özellikle son 50 sayfada yanınızda mendil bulundurmanız iyi olabilir. Son sayfalara kadar çok akıcı değil belki ama sonunu okurken iyi ki okumuşum dedirten bir roman. 

Jojo Moyes'a başka bir kitabında tekrar şans vermek isterim. Tek kitapla pek bir şey anlaşılmıyor çünkü. Başka kitap yorumlarında görüşmek üzere. Hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder