Nisan'da Neler Yaptım

Nisan başı kısa bir İstanbul seyahatim oldu. KPSS hazırlıklarıma ara vere vere devam ettim. Düzene oturtamadım bir türlü. Neyse başvurumu da yaptım. Kısmetse temmuzda sınava giriyorum. Deneme diyelim biz buna.

Vizyondaki filmlerden Fetih 1453'ü izledim. Buna paralel olarak Devrim Evin sayesinde Fatih Sultan Mehmet sevgim depreşti ve Ahmet Muhtar Paşa'nın yazdığı ve okurken inanılmaz derecede beğendiğim İstanbul'un Fethi 1453'ü okumaya başladım. Bu arada kitapta yerli ve yabancı yazarların aynı konuyu yazmış olduğu eserlerden alıntılar da yapılmış. Karşılaştırma açısından iyi olmuş.

Audrey Niffenegger'in "Zaman Karısının Yolcusu"nu okudum. Biraz karmaşıktı ama kesinlikle sıradışı idi. Okunmalı :) 

Film demişken izlemeyi çok arzu ettiğim ama yakın arkadaşımın düğün hazırlıklarında ona yardım ederken gitmeye vakit bulamadığım "Dedemin İnsanları"nı nihayet izledim ve bayıldım. Çağan Irmak sevmek için başlı başına bir neden.

Ders çalışmam gereken zamanlarda illa ki aklım başka şeylerde kalır. İçimden hep değişik bir şeyler yapmak gelir. Gelenek bozulmadı yine öyle oldu. Bir süredir ara verdiğim takı çalışmalarıma geri döndüm. Bir ton boncuk, keçe, aparat aldım evdekiler yetmiyor gibi. Bu konuyla ilgili çalışmalarımı ay içinde paylaşacağım.

Bu ay müzikten koptum biraz ama yine de Emre Kaya-Toz favorimdi. Bu arada tüm şarkılarını tavsiye ederim. Hiçbirinden sıkılmazsınız dinlerken ama fazla kaptırmayın çünkü sesi insanı alıp götürüyor.

Bol bol online alışveriş yaptım, yeni siteler keşfettim.

www.siyahtopuk.com
www.limango.com.tr
www.zidaya.com/
www.gununayakkabisi.com/
www.morhipo.com/

Bu ayın en önemli olayını sona sakladım. Blogum 1000 izleyiciyi geçti. Mutluyum. İzleyicilerime beni takip ettikleri için çok teşekkür ederim.

Ve bugün "İşçi Bayramı". Tüm emekçilerin işçi bayramını kutlarım. Olaysız geçmesini dilerim.

Mutlu bir ay geçirdim. Umarım siz de mutlu geçirmişsinizdir. Yazması keyifli bir yazıydı umarım okurken siz de öyle düşünmüşsünüzdür.

3 yorum:

  1. Allahtan ben o kpss derdini atlattım.Darısı başına.Umarım dilediğinden güzel geçer.

    YanıtlaSil
  2. ben de seneye kpss girecem :( Allah kolaylık versin herkeslere

    YanıtlaSil
  3. bende deneme yapayım diyorum bakalım :) inşallah hakeden herkes kazansın :D

    YanıtlaSil