Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Makyaj aslında abartıldığı kadar zor değil. Zamanla pratik kazanılan bir konu. Bakalım nasıl kolaylaşıyor.

Makyajı temiz ve nemlenmiş bir cilt üzerine yapmak daha güzel bir görüntü elde etmeyi sağlar. Ama temizleme ve nemlendirme işlemleri, makyajdan en az bir saat önce yapılmalıdır. Özellikle nemlendirici makyajdan hemen önce kullanılmalı. Çünkü cilt, kremle birlikte boyayı da emebilir. Özellikle allık sürerken parça parça bir görüntü yaratabilir. 

 Makyajdan önce saçlara son şekli verilmelidir. Böylece sprey, jöle gibi şekillendiriciler makyaja karışmaz. Fondöten seçerken cilt rengini iyi belirlemek gerekir. Bunun için en uygun ışık, gün ışığıdır. Kozmetik merkezlerini aydınlatan florasan lambalar, cildi olduğundan daha soluk gösterir.Yüze fondöten uygularken dikkat etmek gereken en önemli nokta, yaşa uygun ürünler seçmek. Ten rengine uygun seçilen fondöten sünger ya da parmaklar yardımıyla önce izlerin üzerine uygulanır. Sonra nokta nokta tüm cilde sürülür ve sünger yardımı ile eşit miktarda tüm yüze dağıtılır. Cilt fazla pürüzlü değilse fondöten yerine pudra da kullanılabilir. Allık gülümser bir halde, tam elmacık kemikleri üzerine fırça yardımı ile içten dışa doğru hareketlerle iyice yayılır. 

Parmaklar ya da fırça yardımı ile, göz farı, göz kapağına içten dışa, dıştan içe hareketlerle iyice dağıtılır. Göz kapakları küçükse daha açık ve parlak tonlar tercih edilmeli. Kaşların daha kalkık durması için tam kaş altına beyaz far kullanılabilir. Kaş kemiği çıkıksa koyu bir tonla gölgeleme yapılabilir. Maskara üst ve alt kirpiklere uygulanır. Tam kirpik dibinden sürmeye başlanır, uca doğra küçük zigzag hareketler yapılarak tamamlanır. 

Rujun daha kalıcı olması için dudaklara önce pudra sürülür. Kalem kullanılacaksa, tam dudak çizgisinden geçilir. Bir kat ruj sürülür ve bir peçete ile fazlalığı alındıktan sonra ikinci kat geçilir. Dudaklar ince ise, açık renkler tercih edilir. Dudağın daha kalın görünmesine yardımcı olan diğer bir püf noktası, parlatıcının dudağın tam ortasına sürülmesidir.

*Alıntıdır*

0 yorum:

Yorum Gönder